Skip to main content

Ingredion patates nişastası ile işlenmiş peynir ürünlerinde hem maliyeti düşürüyor hem dokuyu geliştiriyor

News Date : 10/03/2018

Ingredion, işlenmiş peynir ürünleri portföyüne eklediği üç yeni fonksiyonel patates nişastası ile üreticilere daha fazla işlevsellik ve seçenek sunuyor. CheeseApp 50, 70 ve 80 serisi, analog blok ve blok olarak işlenmiş peynirlerde maliyet tasarrufu sağlarken, ürünlere tüketicilerin arzu ettiği dokuyu ve duyusal nitelikleri de kazandırıyor.

Ingredion, işlenmiş peynir pazarına ilk kez sunduğu patates bazlı nişastalarla portföyündeki çözüm sağlayan ürünlerin sayısını 12'ye çıkardı. Şirketin sunduğu üç yeni CheeseApp nişasta ile, gıda üreticileri pizza malzemeleri, işlenmiş peynir dilimleri ve ayrı paketli dilimler gibi uygulamalarında analog blok ve blok olarak işlenmiş peynirlerin eriyebilirliği, sertlik ve rendelenme özelliklerini iyileştirebilir.

Birleşik Krallık, İrlanda, Türkiye, Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde sunulan CheeseApp seçeneklerinin vegan ve vejetaryen peynirlerde kullanıma da uygun olması, üreticilerin yeni ve yükselen tüketici trendlerine hitap etmelerine de olanak tanıyor.

Ingredion Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Kıdemli Pazarlama Müdürü Severine Bensa CheeseApp çözümleri için şunları söylüyor: "Peynir genellikle başlıca üç bileşenden oluşur: Yağ, protein ve nem. Bugün tüketicilerin beğendikleri dokuyu ve lezzeti sağlayan bu üç bileşendir. Ancak işlenmiş ve analog peynirleri geliştirirken, üreticiler çoğunlukla protein gibi pahalı bileşenleri lezzet deneyimini etkilemeden ikame etmenin yollarını ararlar. Bu özellikle , hem üreticiler hem tüketiciler için daha uygun maliyetli ürünlerin çok önem kazandığı, gelişmekte olan pazarlar için de geçerlidir.

"CheeseApp çözümleri sayesinde üreticiler hem proteini ikame edebilir hem daha düşük maliyetle yine aynı dokuya sahip kaliteli bir ürün üretebilir. Sunduğumuz çözümler, farklı protein oranlarında jel yapısı ile eriyebilirlik özelliklerini de sağlıyor. İnovasyon merkezlerimizdeki Idea Labs laboratuvarlarında daha şimdiden başarıyla uygulanan birçok prototip ve reçete geliştirdik."

Bitmiş ürün etiketinde 'modifiye nişasta' olarak deklare edilen her üç patates nişastası da güçlü jel yapma kapasitesi veya erime sağlıyor. Patates bazlı olmaları sayesinde bu  nişastalar son ürüne nötr bir tat kattıklarından çeşitli uygulamalarda kullanılabilmesini mümkün kılıyor.

CheeseApp 50 modifiye patates nişastası, sertlik ve güçlü jelleşme sağlarken, CheeseApp 70 rendelenmiş pizza peynirlerine ve dilimlenmiş peynirlere yumuşak bir doku ve mükemmel eriyebilrlik kazandırıyor. CheeseApp 80 ise işlenmiş ve analog blok peynirlere daha az sertlik ve makul  eriyebilirlik özellikleri kazandırmak amacıyla tek başına kullanılabilir. 

Düşük proses koşullarında (sıcaklık, basınç, karıştırma vs.) dahi jelleşen, eriyebilirlik özellikleri iyileştirilmiş ve raf ömrü sırasında stabil yapısını koruyan son ürün eldesi sağlayan bu portföydeki patates bazlı nişastalar  hem kullanımı kolay kullanılıyor hem de formüllere kolayca adapte edilebiliyor.

Bensa sözlerine şöyle devam ediyor: "Hedefiniz blok olarak yeni bir vegan peynir, hamburger için peynir dilimleri ya da fırından mükemmel bir kıvamda çıkan rende pizza peyniri üretmek olsun, şeflerimiz ve gıda uzmanlarımız sizin için doğru olan peynir çözümlerini belirlemenize yardımcı olabilir.

Nişasta teknolojisindeki derin bilgimiz ve üreticilerin proseste karşılaştıkları zorlukları anlamamız sayesinde, pilot tesislerimizde müşterilerimizin mevcut koşullarını ölçekli olarak oluşturarak, daha büyük partiler halinde üretime geçmeden önce ürünlerde kullanılacak doğru bileşenleri kolayca tanımlamalarına yardımcı olabiliyoruz.

Bu yeni çözümler, farklı bazlarla üretilen geniş nişasta portföyümüzü daha da geliştirmektedir. Sizinle birlikte çalışarak tüketicilerin beğenisini kazanan yüksek işlevli tarifleri düşük maliyetlerle geliştirebiliriz."

Bu yenilikler, Ingredion'un Eylül 2017'de patates bazlı nişasta ve lif üreticisi Lyckeby ile kurduğunu duyurduğu stratejik iş ortaklığının portföyüne bir yansımasıdır. CheeseApp serisi, Lyckeby ile yaptığı anlaşmanın ardından Ingredion'un müşterilerine sunduğu ilk ürünler arasında. 

Ingredion'un sunduğu peynir çözümleri seçenekleri hakkında daha fazla bilgi almak için http://www.ingredion.com.tr / adresini ziyaret edebilirsiniz.

Editörün notu:

Lyckeby, Sveriges Stärkelseproducenter, förening u.p.a. şirketinin bir ticari markasıdır.  CheeseApp 50, CheeseApp 70, CheeseApp 80 ürün adları Lyckeby Starch AB şirketinin mülkiyetindedir.

Merkezi Chicago kenti yakınlarında bulunan Ingredion Incorporated (NYSE: INGR) küresel platformda alanında lider bir firma olarak sunduğu bileşenler ile 120'den fazla ülkede müşterilerine çözüm sağlamaktadır.  Yıllık net satışı 6 milyar dolara yaklaşan şirket, yiyecek ve içecek, kâğıt ve oluklama, mayalama gibi endüstrilere yönelik olarak tahıl, meyve, sebze ve diğer bitkisel içeriklerden katma değerli bileşenler ve biyomalzeme üretmektedir. Dünya genelindeki 27 Ingredion Idea Labs® inovasyon merkeziyle ve 11.000'i aşkın çalışanıyla, krakere çıtırlık, yoğurda kıvam, şekere lezzet, kâğıda sağlamlık, enerji barlarına lif katan bileşenler üreterek müşterilerinin gelişen ihtiyaçlarını karşılayan çözümleri sunmaktadır.  Daha fazla bilgi için lütfen, emea.ingredion.com adresini ziyaret edin.


Basın iletişim: Victoria OToole

Stein IAS, Clarence Mill, Clarence Road, Bollington, Cheshire, SK10 5JZ, Birleşik Krallık.

Tel: +44 (0)1625 578578   E-posta: victotria.otoole@steinias.com

Ingredion patates nişastası ile işlenmiş peynir ürünlerinde hem maliyeti düşürüyor hem dokuyu geliştiriyor
To top